Ingebrekestelling per mail

Heb je een geschil en houdt de andere partij zich niet aan de afspraak? Dan kan je de andere partij in gebreke stellen. Met Aangetekend Mailen stuur je eenvoudig en rechtsgeldig jouw ingebrekestelling. Na het versturen ontvang je direct het bewijs van verzending in jouw eigen mailbox.

Aangetekend Versturen

Rechtsgeldig

Veilig Mailen

Beveiligd

Aangetekend Efficient

Efficiënt

Aangetekende Brief

Kostenbesparend

Hoe werkt ingebrekestelling?

Met een ingebrekestelling laat je weten dat de overeenkomst nog niet of niet juist is nagekomen, en dat je verwacht dat de andere partij dit alsnog doet. Het versturen van een ingebrekestelling kan bepalend zijn voor de uitkomst van een procedure of voor het kunnen uitoefenen van rechten. In de ingebrekestelling laat je altijd weten wat er van de andere partij verwacht wordt. Hierbij geef je de andere partij de kans om zich alsnog aan de afspraken te houden.

Voordat je een ingebrekestelling verstuurt

  • Controleer om welke afspraken het precies gaat. Kijk bijvoorbeeld in het koopcontract, de offerte, algemene voorwaarden of op de bon.
  • Overleg eerst met de andere partij over een oplossing.
  • Komen jullie er samen niet uit? Stuur dan onze voorbeeldbrief met Aangetekend Mailen waarin je de ander een laatste kans geeft om de afspraken na te komen.
  • Is er schade ontstaan doordat de overeenkomst niet wordt nagekomen? Geef dit dan aan in de brief en vraag om een schadevergoeding. Stuur altijd bewijs van de schade mee.

Ingebrekestelling vereisten

Het is van belang dat de andere partij met de ingebrekestelling precies weet wat er wordt verwacht. Een ingebrekestelling moet bovendien aan bepaalde eisen voldoen, anders is deze mogelijk niet geldig. Voor een ingebrekestelling zijn de volgende punten belangrijk:

  1. De ingebrekestelling moet schriftelijk of per e-mail worden verzonden;
  2. Er moet duidelijk vermeld worden wat de gevolgen zijn als de afspraken niet worden nagekomen;
  3. Er dient een redelijke termijn worden gesteld om de andere partij de afspraken te laten nakomen.

Dé oplossing voor alle
belangrijke documenten

Beveiligd

Rechtsgeldig

Efficient

eIDAS QTSP

Ingebrekestelling met Aangetekend Mailen

Volgens de wet dient een ingebrekestelling schriftelijk verzonden te worden. In de praktijk betekent dat een ingebrekestelling per e-mail ook is toegestaan. Met een gewone e-mail is het verzenden en ontvangen lastig te bewijzen. Met de inzet van Aangetekend Mailen en onze voorbeeldbrief verstuur je eenvoudig een ingebrekestelling per mail. Na het versturen ontvang je een statusmail met daarin de actuele informatie van jouw Aangetekende Mail. Download hieronder onze gratis voorbeeldbrief voor het versturen van een ingebrekestelling.

Gratis voorbeeldbrief ingebrekestelling

Zij maken al gebruik van Aangetekend Mailen

Back To Top