Ingebrekestelling aannemer

Met de aannemer heb je afspraken gemaakt dat hij of zij werkzaamheden verricht in je huis. Het kan gebeuren dat de aannemer de gemaakte afspraken niet nakomt. In dit geval heb je een ingebrekestelling nodig voordat je verdere stappen kan ondernemen. Met de ingebrekestelling spoor je de aannemer aan om de werkzaamheden alsnog af te ronden.

Aangetekend Versturen

Rechtsgeldig

Veilig Mailen

Beveiligd

Aangetekend Efficient

Efficiënt

Aangetekende Brief

Kostenbesparend

De aannemer in gebreke stellen

De aannemer heeft zijn werk afgerond en de verbouwing aan je huis zijn klaar. Helaas merk je op dat er gebreke zijn. Het is verstandig om hierover eerst in gesprek te gaan met de aannemer. Als je er dan niet uitkomt kan je de aannemer in gebreke stellen. Met de ingebrekestelling laat je de aannemer weten welke gebreke er zin. Vergeet niet een termijn te benoemen die de aannemer krijgt om de gebreke te herstellen.

Een ingebrekestelling gebruik je als de aannemer slecht werk heeft geleverd of als de aannemer niet op de afgesproken datum klaar is. Als de aannemer zelf schriftelijk heeft aangegeven dat hij niet in staat is de werkzaamheden uit te voeren is een ingebrekestelling niet van toepassing.

Dé oplossing voor alle
belangrijke documenten

Beveiligd

Rechtsgeldig

Efficient

eIDAS QTSP

Verplichte ingebrekestelling

In onderstaande gevallen is het verplicht om de aannemer een ingebrekestelling te sturen.

  • een deel van de aanneemsom wilt inhouden voor de werkzaamheden die de aannemer niet heeft uitgevoerd
  • een andere aannemer wilt inschakelen voor de overgebleven werkzaamheden op kosten van de eerste aannemer
  • wettelijke rente en incassokosten in rekening wilt brengen
  • naar de rechter wilt stappen

Hoe werkt een ingebrekestelling?

Bij een ingebrekestelling is het belangrijk dat je de aannemer een termijn geeft waarbinnen zij de afspraken alsnog na kunnen komen. Deze termijn moet wel redelijk zijn en vaak is deze twee weken. In de ingebrekestelling moet ook staan wat het gevolg is als de aannemer de afspraken niet nakomt binnen de gestelde termijn.

Ingebrekestelling vereisten

Voordat je de aannemer in gebreke gaat stellen is het verstandig om eerst na te gaan om welke afspraken het precies gaat. Kijk bijvoorbeeld in de gesloten overeenkomst, offerte, de algemene voorwaarden of de bon. Probeer, voordat je de ingebrekestelling verstuurt, te overleggen met de aannemer over een oplossing. Komen jullie er samen echt niet uit? Gebruik dan onze gratis voorbeeldbrief ingebrekestelling, en verstuur deze via Aangetekend Mailen. Geef in de brief aan dat je de aannemer nog een laatste kans geeft om de afspraken alsnog na te komen. Geef hiervoor ook een redelijke termijn af. Twee weken wordt doorgaans gezien als een redelijk termijn.

Ingebrekestelling met Aangetekend Mailen

Volgens de wet dient een ingebrekestelling schriftelijk verzonden te worden. In de praktijk betekent dat een ingebrekestelling per e-mail ook is toegestaan. Met een gewone e-mail is het verzenden en ontvangen lastig te bewijzen.

Met de inzet van Aangetekend Mailen en onze voorbeeldbrief verstuur je eenvoudig een ingebrekestelling per mail. Na het versturen ontvang je een statusmail met daarin de actuele informatie van jouw Aangetekende Mail. Download hieronder onze gratis voorbeeldbrief voor het versturen van een ingebrekestelling.

Gratis voorbeeldbrief ingebrekestelling

Zij maken al gebruik van Aangetekend Mailen

Back To Top