Aangetekende brief versturen?
Met Aangetekend Mailen kan je eenvoudig digitaal een aangetekende brief versturen. Hiermee heb je de zekerheid en het bewijs dat de aangetekende brief terecht is gekomen bij de ontvanger. Via de knop Verstuur direct kan je vandaag nog jouw aangetekende brief versturen.
- Opstellen van je e-mail
- Controleren van je e-mail
- Identificeren zodat we zeker weten wie je bent
- Betalen voor verzending € 5,45
Wanneer een aangetekende brief versturen?
Met een aangetekende brief heb je de zekerheid dat deze bij de ontvangende partij wordt aangeboden, hiervan krijg je als afzender ook een verzendbewijs.
De meest voorkomende redenen om een aangetekende brief te versturen zijn:
- Ontslag nemen of geven wil je goed geregeld hebben om gedoe te voorkomen. Met een aangetekende brief leg je de belangrijke gegevens vast.
- Met een Aangetekende Brief kun je persoonlijke gegevens beveiligd versturen.
- Een Aangetekend brief zorgt ervoor dat je als afzender voldoet aan de ontvangsttheorie.
- Huuropzeggingen voor zowel de huurder als verhuurder moet je aangetekend versturen.
- De opzegging van een samenlevingsovereenkomst hoeft niet bij de notaris geregeld te worden maar ook met een aangetekende brief.
Hoe werkt het?
Een aangetekende e-mail verstuur je eenvoudig via de knop ‘Verstuur nu’. Je stelt de tekst op en voegt eventuele bijlagen toe. Bij de volgende stap kun je de email en alle velden controleren. Om een aangetekende e-mail te kunnen versturen is het wettelijk vereist dat je je identificeert. Dit doen wij met iDIN en dat werkt via je bank. Als laatste stap volgt de betaling via iDEAL waarna de Aangetekende Mail wordt verstuurt. Een kopie van de Aangetekende Mail en de track & trace ontvang je in je inbox.
Stap 1
Opstellen e-mail
Stap 2
Controleren e-mail
Stap 3
Identificeren
Stap 4
Betalen
Voordelen van Aangetekend Mailen
Ultiem gemak
Je verstuurt supersnel belangrijke documenten met extra zekerheid, zonder dat je de deur uit hoeft.
Veilig en rechtsgeldig
Je e-mail en bijlagen worden beveiligd verzonden. Daarbij ontvang je een verzendbewijs én een ontvangstbewijs.
Snel en direct
Jouw Aangetekende e-mail wordt direct aangeboden aan de ontvanger, zonder wachttijd.
24/7 te volgen
Je hebt tijdens het hele proces volledig inzicht in de voortgang van je e-mail.
Kostenbesparend
Een Aangetekende e-mail is goedkoper dan de fysieke variant waarbij ‘gewicht’ ook niet uitmaakt voor de prijs die je betaald.
100%
rechtsgeldig in EU
Aangetekend Mailen voldoet volledig aan Europese regelgeving. De rechtbank erkent de aangetekende e-mail als juridisch bewijs.
85%
hogere attentiewaarde
Bezorging via Aangetekend Mailen trekt veel meer aandacht dan een gewone e-mail of poststuk.
2
minuten slechts
Supersnel versturen én bezorgen zonder dat je de deur uit hoeft.
Fysiek of digitaal aangetekende brief versturen?
Sinds de invoering in 2016 van de Europese verordening eIDAS is een aangetekende brief versturen niet langer alleen maar fysiek per post mogelijk.
Aangetekend Mailen is een Europees gekwalificeerde vertrouwensdienst en geeft de zending dezelfde status mee als een Post aanbieder. De grote verschillen voor het versturen van een Aangetekende Mail of fysiek aangetekende poststuk zijn: kostenbesparend, ultiem gemak, veilig en rechtsgeldig, 24/7 te volgen en snel & direct. Met onze stuksoplossing is Aangetekend Mailen ook prima te gebruiken door de consument.
Aangetekende Mail ontvangen?
Heb je zelf een Aangetekende e-mail ontvangen en wil je zelf weten hoe een aangetekende brief versturen werkt? Een aangetekende e-mail die je via onze service ontvangt, komt van een betrouwbare afzender die jou belangrijke informatie wil toesturen en dat ook serieus neemt. Dit bericht is beveiligd en biedt dezelfde rechtskracht als een fysieke aangetekende brief. Je kan de afzender en het onderwerp controleren om zeker te zijn van de betrouwbaarheid.
Accepteren of weigeren
Je hebt een aankondigingsmail ontvangen en hebt de keuze om het bericht te accepteren of te weigeren. Wanneer je het bericht accepteert wordt de inhoud vrijgegeven. Weigeren kan ook, maar houd er rekening mee dat je dan afziet van belangrijke informatie die niet opnieuw opvraagbaar is. Maak een weloverwogen keuze, vooral als het gaat om tijdgevoelige of juridische documenten.