Het is al weer een paar jaar geleden en rond deze tijd dat een grote financiële organisatie extra …
Het is al weer een paar jaar geleden en rond deze tijd dat een grote financiële organisatie extra beducht was op pogingen van een red team om de fysieke beveiliging van het kantoorgebouw te testen. Iedereen was vanzelfsprekend erg alert om het doorbreken van de beveiliging te voorkomen. Nu had het red team een slimme truc bedacht om zich te verkleden als Sinterklaas met zijn Pieten. Zonder enig probleem werd deze Goedheiligman – en in dit geval dus een schijnheilige – direct en met een warm welkom toegelaten tot het gebouw!
Regelmatig misbruik identiteit
Het voorbeeld is niet uniek. Regelmatig wordt het gebruik van vervalste ID’s gemeld om toegang te verkrijgen tot beveiligde ruimten. Niet alleen in de fysieke beveiliging, maar vooral ook in de digitale communicatie komt het veelvuldig voor dat misbruik is gebaseerd op het gebruik van de identiteit van voor de geadresseerde bekende personen. Het verzenden van phishingmails uit naam van andermans e-mailadres is zo’n voorbeeld.
Voorkomen van cybercriminaliteit
Voorkomen van dergelijke cybercriminaliteit is beter dan achteraf de schade opnemen. Gelukkig heeft Aangetekend B.V. de nodige oplossingen om de digitale communicatie eenvoudig, maar volledig veilig en gericht aan de juiste geadresseerden te realiseren.
‘Beveiligd Mailen’ is een van die veilig mailen oplossingen om vertrouwelijke gegevens te e-mailen waarbij de te verzenden gegevens worden beschermd tegen het risico van verlies, diefstal, beschadiging en misbruik en oneigenlijk gebruik.
En om een vergelijking te maken met de fysieke beveiliging van een gebouw: voordat de e-mail verstuurd wordt is er al gecontroleerd of een veilige verbinding met de ontvanger tot stand kan worden gebracht. Is de verbinding veilig genoeg, dan wordt de e-mail direct afgeleverd. Is de verbinding niet veilig genoeg, dan kan de ontvanger met 2FA (bijvoorbeeld een SMS-code) inloggen in onze beveiligde omgeving om de inhoud van het bericht in te zien. De ontvanger hoeft hiervoor geen account te hebben.
Een slimme Sinterklaas gebruikt Beveiligd Mailen
Overigens weten wij vanuit de dagelijkse journaals dat Sinterklaas erg geïnteresseerd is in de praktische toepassing van de technologie, zoals bijvoorbeeld het scannen van de inhoud van de vele zakken met cadeautjes. Inmiddels heeft hij bij ons ook zijn belangstelling getoond voor de toepassing van Beveiligd Mailen in zijn organisatie, zodat voortaan het juiste gedicht (met wellicht privacygevoelige gegevens) snel en volledig veilig bij de juiste persoon komt.