Ingebrekestelling huurder

Het kan voorkomen dat de huurder de overeengekomen huurprijs niet of niet tijdig betaald. Omdat de huurder van grote bescherming geniet kan dit tot een grote ergernis leiden bij de verhuurder. De huurder kan je in gebreke stellen. Doe dit via Aangetekend Mailen en ontvang direct het bewijs van de verzending in jouw eigen mailbox.

Aangetekend Versturen

Rechtsgeldig

Veilig Mailen

Beveiligd

Aangetekend Efficient

Efficiënt

Aangetekende Brief

Kostenbesparend

Hoe werkt een ingebrekestelling?

Een huurovereenkomst bevat verplichtingen die nagekomen dienen te worden. Voor de huurder betekent dit dat hij of zij de huur op tijd moet voldoen. Als de huurder niet of niet tijdig de huur betaald kan je een herinnering sturen. Als de huurder alsnog niet op tijd betaald kan je de huurder in gebreke stellen.

Een ingebrekestelling is een schriftelijke aanmaning waarbij je de huurder een redelijk termijn geeft om alsnog de afspraken na te komen. Twee weken wordt doorgaans als een redelijk termijn gezien. De huurder raakt in verzuim als de huurder na die twee weken nog steeds de verplichtingen niet is nagekomen.

Een ingebrekestelling is vaak noodzakelijk om tot ontbinding van de huurovereenkomst over te gaan. Het is niet in alle gevallen noodzakelijk, maar wel aan te raden dit altijd te doen.

Dé oplossing voor alle
belangrijke documenten

Beveiligd

Rechtsgeldig

Efficient

eIDAS QTSP

Ingebrekestelling vereisten

Voordat je de huurder in gebreke gaat stellen is het verstandig om eerst na te gaan om welke afspraken het precies gaat. Kijk bijvoorbeeld in de gesloten overeenkomst. Probeer, voordat je de ingebrekestelling verstuurt, te overleggen met de huurder over een oplossing. Komen jullie er samen echt niet uit? Gebruik dan onze gratis voorbeeldbrief ingebrekestelling, en verstuur deze via Aangetekend Mailen. Geef in de brief aan dat je de huurder nog een laatste kans geeft om de afspraken alsnog na te komen. Geef hiervoor ook een redelijke termijn af. Twee weken wordt doorgaans gezien als een redelijk termijn.

Ingebrekestelling met Aangetekend Mailen

Volgens de wet dient een ingebrekestelling schriftelijk verzonden te worden. In de praktijk betekent dat een ingebrekestelling per e-mail ook is toegestaan. Met een gewone e-mail is het verzenden en ontvangen lastig te bewijzen.

Met de inzet van Aangetekend Mailen en onze voorbeeldbrief verstuur je eenvoudig een ingebrekestelling per mail. Na het versturen ontvang je een statusmail met daarin de actuele informatie van jouw Aangetekende Mail. Download hieronder onze gratis voorbeeldbrief voor het versturen van een ingebrekestelling.

Gratis voorbeeldbrief ingebrekestelling

Zij maken al gebruik van Aangetekend Mailen

Back To Top