Ingebrekestelling aangetekend

Het kan zijn dat je niet tevreden bent met de dienst van de partij met wie je een overeenkomst hebt afgesloten, en dat hierdoor een conflict ontstaat. Voordat je juridische stappen neemt is het belangrijk om eerst een ingebrekestelling te sturen.

  • Veilig versturen van belangrijke gegevens
  • Rechtsgeldig vergelijkbaar aan een aangetekende post
  • 24/7 ongeacht tijd en locatie kunnen versturen
  • Goedkoper verstuur voor slechts € 5,45
Aangetekend Versturen

Rechtsgeldig

Veilig Mailen

Beveiligd

Aangetekend Efficient

Efficiënt

Aangetekende Brief

Kostenbesparend

Ingebrekestelling verzuim

De wet bepaalt dan een schuldenaar een tweede kans moet krijgen om zijn of haar schulden te hertstellen. Een schuldenaar is nog niet in verzuim als hij of zij nog geen ingebrekestelling heeft ontvangen. Met een ingebrekestelling geef je de schuldenaar een laatste kans zich alsnog aan de afspraken te houden. Pas als de schuldenaar een ingebrekestelling heeft ontvangen en daar niet aan voldoet, raakt hij of zij in verzuim en wordt de schuldenaar schadeplichtig.

 


Voordelen
van Aangetekend Mailen

  • Veilig belangrijke gegevens versturen
  • Rechtsgeldig bewijs van verzenden en inhoud
  • Eenvoudig in gebruik
  • Goedkoper dan een fysieke aangetekende brief
  • Snelheid na verzenden gelijk bij de ontvanger aangeboden
  • Track & Trace volg jouw zending
  • 24/7 ongeacht tijd en locatie
  • Zekerheid dat jouw brief wordt aangeboden

Ingebrekestelling per mail

Dat je een ingebrekestelling alleen per post kan versturen is achterhaald. Een ingebrekestelling per e-mail is net zo officieel. Het bewijs van verzending en ontvangst is met gewone e-mail lastig te bewijzen. Met Aangetekend Mailen ontvang je direct na het versturen van jouw ingebrekestelling het bewijs van verzending in jouw eigen mailbox. Gebruik hierbij ook onze gratis voorbeeldbrief en regel het allemaal zonder dat je hiervoor de deur uit hoeft.

Gratis voorbeeldbrief ingebrekestelling

Voordat je een ingebrekestelling verstuurd

Voordat je de andere partij in gebreke gaat stellen is het verstandig om eerst na te gaan om welke afspraken het precies gaat. Kijk bijvoorbeeld in de gesloten overeenkomst, offerte, de algemene voorwaarden of de bon. Probeer, voordat je de ingebrekestelling verstuurt, te overleggen met de andere partij over een oplossing. Komen jullie er samen echt niet uit? Gebruik dan onze gratis voorbeeldbrief ingebrekestelling, en verstuur deze via Aangetekend Mailen. Geef in de brief aan dat je de andere partij nog een laatste kans geeft om de afspraken alsnog na te komen. Geef hiervoor ook een redelijke termijn af. Twee weken wordt doorgaans gezien als een redelijk termijn. Als er schade is ontstaan doordat de overeenkomst niet wordt nagekomen dien je dit ook aan te geven in de ingebrekestelling. Stuur altijd bewijs van de schade mee.

Ingebrekestelling vereisten

Het is van belang dat de andere partij met de ingebrekestelling precies weet wat er wordt verwacht. Een ingebrekestelling moet bovendien aan bepaalde eisen voldoen, anders is deze mogelijk niet geldig. Geef de andere partij een termijn waarbinnen zij de afspraken alsnog na kunnen komen. Deze termijn moet wel redelijk zijn en vaak is deze twee weken. In de ingebrekestelling moet ook staan wat het gevolg is als de andere partij de afspraken niet nakomt binnen de gestelde termijn. Stuur de ingebrekestelling altijd via Aangetekend Mailen zodat je bewijs hebt van de verzending.

Zij maken al gebruik van Aangetekend Mailen

Back To Top