Huur opzeggen bij overlijden

Het kan helaas gebeuren dat je met een overlijdenssituatie te maken krijgt. Als er iemand in je omgeving overlijdt, is dat een ingrijpende en verdrietige situatie. Als nabestaande valt er veel te regelen, waaronder het opzeggen van de huurovereenkomst.

Aangetekend Versturen

Rechtsgeldig

Veilig Mailen

Beveiligd

Aangetekend Efficient

Efficiënt

Aangetekende Brief

Kostenbesparend

Huur opzeggen per mail

In de wet staat dat de huur per aangetekende brief opgezegd dient te worden. Inmiddels is er gelukkig ook jurisprudentie waaruit blijkt dat een opzegging per e-mail ook aan de wettelijke vereisten kan voldoen. Belangrijk daarbij is dat aantoonbaar moet zijn dat de verhuurder de opzegging heeft ontvangen. Met het gebruik van Aangetekend Mailen ontvang je, na het versturen van de opzegging, direct het bewijs van de verzending in jouw eigen mailbox.

Dé oplossing voor alle
belangrijke documenten

Beveiligd

Rechtsgeldig

Efficient

eIDAS QTSP

Hoe huur opzeggen bij overlijden?

De huurovereenkomst eindigt niet op het moment van overlijden van de huurder, en blijft enige tijd bestaan. Overlijdt de huurder en blijft er niemand in de woning wonen? Dan kan je als nabestaande het huurcontract opzeggen. Hiervoor dient te verhuurder een kopie van de overlijdensakte te ontvangen samen met de opzegging van de huurovereenkomst. Wij hebben hieronder een gratis voorbeeldbrief beschikbaar die gebruikt kan worden voor het opzeggen van de huurovereenkomst bij overlijden.

Gratis voorbeeldbrief huur opzeggen bij overlijden

Ben je medehuurder?

Je bent medehuurder als dat op het huurcontract staat, of als je getrouwd bent of geregistreerd partnerschap hebt. Op dat moment heb je het recht om in de woning te blijven wonen. Bij de verhuurder dien je aan te geven dat je partner is overleden samen met een kopie van de overlijdensakte. Op basis van die gegevens kan de verhuurder de overeenkomst aanpassen.

Ben je geen medehuurder?

Staat je naam niet op het huurcontract en ben je niet getrouwd of geregistreerd partner. Dan ben je medebewoner en kan je de huurovereenkomst niet zomaar overnemen. Neem hiervoor contact op met de verhuurder van de woning.

Zij maken al gebruik van Aangetekend Mailen

Back To Top