Ingebrekestelling keuken

Ingebrekestelling keuken

  • Opstellen van je e-mail
  • Controleren van je e-mail
  • Identificeren zodat we zeker weten wie je bent
  • Betalen voor verzending € 5,45

Een nieuwe keuken

Een keuken is vaak niet een simpele aankoop. In de meeste gevallen ga je hiervoor naar de keukenleverancier en schaf je daar, na een gesprek met de verkoper, een mooie keuken aan. Vaak dien je ook een aanbetaling te doen voor je nieuwe keuken. Helaas komt het vaak voor dat na de aanschaf van de keuken er met de levering van alles misgaat. Denk hierbij aan ontbrekende stukken of dat deze niet of onjuist is gemonteerd. Stuur de keukenleverancier een ingebrekestelling zodat je ze nog een laatste kans geeft de afspraken na te komen.

Hoe werkt een ingebrekestelling?

Bij een ingebrekestelling is het belangrijk dat je de keukenleverancier een termijn geeft waarbinnen zij de afspraken alsnog na kunnen komen. Deze termijn moet wel redelijk zijn en vaak is deze twee weken. In de ingebrekestelling moet ook staan wat het gevolg is als de keukenleverancier de afspraken niet nakomt binnen de gestelde termijn. Er zijn een aantal opties bij het opstellen van de ingebrekestelling. Zo kan je de keuken laten herstellen op eigen kosten, en deze weer bij de keukenleverancier in rekening brengen. Ook is de mogelijkheid om een schadevergoeding te eisen of de koopovereenkomst te ontbinden.

Ontbinding van de koopovereenkomst

Houdt er bij de ontbinding van de koopovereenkomst rekening mee dat er een juiste verhouding moet zijn tussen de ontbinding en het gebrek. De ontbinding betekent dat de koop ongedaan wordt gemaakt. In dat geval krijg je de koopprijs of de aanbetaling terug. De keukenleverancier krijgt in dat geval ook de keuken terug. Als er slechts gewacht wordt op een apparaat of een keukenlade dan rechtvaardigt dat niet de ontbinding van de koopovereenkomst.

Ingebrekestelling vereisten

Voordat je de keukenleverancier in gebreke gaat stellen is het verstandig om eerst na te gaan om welke afspraken het precies gaat. Kijk bijvoorbeeld in de gesloten overeenkomst, offerte, de algemene voorwaarden of de bon. Probeer, voordat je de ingebrekestelling verstuurt, te overleggen met de keukenleverancier over een oplossing. Komen jullie er samen echt niet uit? Gebruik dan onze gratis voorbeeldbrief ingebrekestelling, en verstuur deze via Aangetekend Mailen. Geef in de brief aan dat je de keukenleverancier nog een laatste kans geeft om de afspraken alsnog na te komen. Geef hiervoor ook een redelijke termijn af. Twee weken wordt doorgaans gezien als een redelijk termijn.

Ingebrekestelling met Aangetekend Mailen

Volgens de wet dient een ingebrekestelling schriftelijk verzonden te worden. In de praktijk betekent dat een ingebrekestelling per e-mail ook is toegestaan. Met een gewone e-mail is het verzenden en ontvangen lastig te bewijzen.

Met de inzet van Aangetekend Mailen en onze voorbeeldbrief verstuur je eenvoudig een ingebrekestelling per mail. Na het versturen ontvang je een statusmail met daarin de actuele informatie van jouw Aangetekende Mail. Download hieronder onze gratis voorbeeldbrief voor het versturen van een ingebrekestelling.

Stap 1

Opstellen e-mail

Ingebrekestelling keuken

Stap 2

Controleren e-mail

Ingebrekestelling keuken

Stap 3

Identificeren

Ingebrekestelling keuken

Stap 4

Betalen

Ingebrekestelling keuken

Voordelen van Aangetekend Mailen

Ingebrekestelling keuken

Je verstuurt supersnel belangrijke documenten met extra zekerheid, zonder dat je de deur uit hoeft.

Ingebrekestelling keuken

Je e-mail en bijlagen worden beveiligd verzonden. Daarbij ontvang je een verzendbewijs én een ontvangstbewijs.

Ingebrekestelling keuken

Jouw Aangetekende e-mail wordt direct aangeboden aan de ontvanger, zonder wachttijd.

Ingebrekestelling keuken

Je hebt tijdens het hele proces volledig inzicht in de voortgang van je e-mail.

Ingebrekestelling keuken

Een Aangetekende e-mail is goedkoper dan de fysieke variant waarbij ‘gewicht’ ook niet uitmaakt voor de prijs die je betaald.

Ingebrekestelling keuken

rechtsgeldig in EU




Een Aangetekende Mail versturen is eenvoudiger en voordeliger dan het versturen van een aangetekende brief per post. Daarnaast heb je meer zekerheid dat het bericht ook daadwerkelijk bij de ontvanger terecht komt. Na de verzending ontvang je direct een statusmail in je eigen mailbox met een statusbiljet. Met het statusbiljet kan je de real-time status van je Aangetekende Mail volgen. Hierdoor heb je meer grip op de situatie en kan je met een gerust hart belangrijke informatie via een Aangetekende Mail versturen.

Ingebrekestelling keuken

Klanten die ons vertrouwen