Bezwaar WOZ waarde

Gemakkelijk beveiligd & rechtsgeldig

De wet WOZ, wat staat voor Waardering Onroerende Zaken, schrijft voor hoe de WOZ waarde van jouw woning moet worden bepaald. De gemeente waarin uw woont stelt deze waarde vast, waarna Belastingdienst, waterschappen en gemeente belasting kunnen heffen. Het is dus voor jouw eigen portemonnee belangrijk om de waarde van de WOZ goed te controleren. Bent je het er niet mee eens, dan helpen wij jou om een bezwaarschrift WOZ waarde te versturen.

Verstuur Direct
Bezwaar WOZ waarde

Gebruik gratis de voorbeeldbrief: Bezwaarschrift WOZ waarde

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?

Peildatum

Ieder jaar kent de gemeente een nieuwe waarde van jouw woning toe. Dit gebeurt op 1 januari van het voorgaande jaar, ook wel peildatum genoemd. Het bouwjaar, type woning, ligging, staat van onderhoud, oppervlakte en woningen in de buurt zijn bepalend voor de WOZ waarde.

Modelmatige waardebepaling

De waardepaling van de woning gaat niet heel specifiek. Hiervoor gebruikt de gemeente een algemeen rekenmodel wat middels software tot stand komt. Het zal dus nooit helemaal een nauwkeurige waardebepaling zijn en kan dit dus afwijken van de werkelijke waarden in jouw voor- of nadeel.

Controleerbare WOZ-waarde

De tot stand gekomen WOZ waarde wordt door de gemeente onderbouwd in een taxatieverslag. De gemeente is wettelijkverplicht om dit verslag inzichtelijk te maken, via de gemeente of Mijn-overheid, zodat je kunt zien hoe de berekening tot stand is gekomen. Niet alle gemeentes voldoen aan deze wettelijke eis.

Verstuur Bezwaarschrift WOZ-waarde

voor €5,45 en ontvang direct per email het bewijs van opzegging

Verstuur Direct

eIDAS

Aangetekend B.V. is de enige en eerste gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een elektronische Aangetekende Brief

Ga naar de EU Trusted List

Ook zij gebruiken Aangetekend Mailen

Meer weten?

[contact-form-7 id=”7″]
Back To Top